Nybörjartur?
Jag (och bara jag) fick en sån här i fredagens utvärdering av veckan:


Den pryder nu fint min plats.. Tackaaar!



Den pryder nu fint min plats.. Tackaaar!
work work...
Jaha, så har jag jobbat en och en halv vecka på nya jobbet. Jag känner ju verkligen att jag inte är skapt för det här, men ändå är jag bäst! Det är en självförtroendeboost. Vi får se vad jag tycker framöver, men jag känner ändå att jag får kämpa på några månader iallafall. Jag får ju bra med semester, friskvårdsbidrag och sen har vi på företaget en resa bokat till hemlig ort. Så det vill jag ju inte missa!
Det är lite ovant att sitta framför en dator dagarna i ändå och kliva upp så tidigt, men jag ser det som träning iför mitt drömjobb som kommer att dyka upp snart. Mitt framför ögonen kommer det att finnas inom en snar framtid, känns gött! Alla som jag jobber med är iallafall jättesöta och några av dem ska komma hit nästa helg, när vi ska fira L som fyller år. Tjo, vad roligt vi ska ha!
Natti/ EkonomiClara.. nä det klingar inte bra... Söderstumpan.. ja, det kändes bättre!
Det är lite ovant att sitta framför en dator dagarna i ändå och kliva upp så tidigt, men jag ser det som träning iför mitt drömjobb som kommer att dyka upp snart. Mitt framför ögonen kommer det att finnas inom en snar framtid, känns gött! Alla som jag jobber med är iallafall jättesöta och några av dem ska komma hit nästa helg, när vi ska fira L som fyller år. Tjo, vad roligt vi ska ha!
Natti/ EkonomiClara.. nä det klingar inte bra... Söderstumpan.. ja, det kändes bättre!
Vecka 1 done
Så har jag jobbat på mitt nya jobb en hel vecka! Det är väldigt mycket ny fakta, men det smälter sakta in.. Igår fick vi coaching om målfokusering som var jättebra! Idag har vi tränat lite på varandra och på måndag ska vi skjuta i skarpt läge.
Nu är det äntligen helg, och det ska bli underbart att få sova ut i två dagar. I helgen blir det 30 års fest för Oskis och en och annan överraskning.. hihi..
Trevlig helg på er!
Nu är det äntligen helg, och det ska bli underbart att få sova ut i två dagar. I helgen blir det 30 års fest för Oskis och en och annan överraskning.. hihi..
Trevlig helg på er!
Korvstoppning
Sicken dag! Jag har nog haft alldeles för låga tankar om det här jobbet. Det var 16 stycken säljare som började samtidigt, ungefär i samma ålder som jag! Vi kommer kunna peppa varann och tävla, så det blir jättekul. Sen verkar själva jobbet mycket bättre än jag trodde också, så det här blir BRA :)
Nu dags att ladda för dag två av korvstoppning, natti!
Nu dags att ladda för dag två av korvstoppning, natti!
Nytt jobb
Så tog livet en ny vändning. Jag har haft fyra olika vägar att välja. Jag ville åt ett av hållen, men så blev det inte. Det blir inte alltid som man har tänkt sig! Men jag tror att det finns någon mening med allt, så det blir bra det här. Det finns en genväg en bit fram till vägen jag ville, men det är en bit dit så jag följer livet gång så länge. Är det meningen att jag ska hamna någon annanstans så gör jag väl det. Nu har jag i alla fall tackar ja till ett säljjobb på Sveavägen. Jag ser det som en bra erfarenhet för framtiden och där jag hamnar får jag bra lön och avtal. Så väntan är över och på måndag drar det igång.
Wish me luck!
Hurtbullar
Idag tog jag med kusin L och kusin F på SATS för att köra ett svettigt Step Dance- pass. Det var kanonkul, men alltid lite klurigt med ny koreografi. Jag kommer absolut att gå på samma pass många gånger till! Sen är det ju mycket roligare att ha någon eller några att träna med. Den fjärde roomien är lite krasslig, men när hon är på benen så har jag henne att peppa och bli peppad av. Hur klarar sig människor utan träning undrar jag? Jag skulle gå under.
Efter en lång vecka
Nu har jag varit hemma i en vecka, och ursch vad jag ogillar det! Inte själva grejen att vara hemma, men grejen att inte ha någon annanstans att gå. Typ till ett jobb. Men till veckan ska jag tacka nej till tre jobb och bli erbjuden det jobbet jag vill ha mest! Tjo, vad roligt jag ska ha sen. Det kommer att vara såå roligt att komma hem då, när man är borta hela dagarna. Heja, Clara framtiden är på ingång, och den är väldigt välkommen!
Nu ska jag fortsätta med det jag gör som mest - ingenting...
Skön söndagkväll på er där ute!
Nu ska jag fortsätta med det jag gör som mest - ingenting...
Skön söndagkväll på er där ute!
Kloka ord
Klokt sagt:
- Varför är du så glad?
- Man kan välja mellan att vara glad eller ledsen.
Jag väljer att vara glad. Och jag är glad...
- Man kan välja mellan att vara glad eller ledsen.
Jag väljer att vara glad. Och jag är glad...
Så var det nytt år.
.. och det har börjat i maklig takt! Jag klättrar på väggarna här i lägenheten av att inte ha något att göra. Jag trodde att jag skulle få gå hemma i två veckor, men mammi upplyste om att den 10:de faktiskt är på måndag nästa vecka! Men nu ska jag inte gå händelserna i förväg, vi får se ur det blir. Igår gjorde jag iallafall en kanongod fiskgratäng av stillahavsflundra. Tjejerna tyckte att det smakade smaskens, och jag har lovat att lägga ut receptet.
(Kokning i ugn 200 grader)
500-600 g färsk eller fryst fiskfilé t.ex. torsk,
kolja, kummel, knot, gös, lax, rödspätta
1 tsk salt
gratängsås:
2 msk smö eller margarin
3 msk vetemjöl
4 dl vätska (fiskspad + musselspad
eller vatten + buljungtärning)
1 äggula
1 dl grädde
salt, vitpeppar
1 msk pressad citron
1/2 - 1 dl klippt dill
1 burk (ca 250 g musslor)
eller ca 300 g räkor med skal
eller ca 100 g rensade
gratinering
1 - 1 1/2 riven ost
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj av de färska fiskfiléerna elelr tina de frysta. Lägg dem på ett ungssäkert fat och strö över saltet. Täck fatet med aluminiumfolie. Sätt in det i mitten av ugnen och koka 15-20 minuter. Häll av fiskspadet och använd det till såsen.
Gratängsåsen: Smält fettet, rör ner mjölet oh späd med vätskan. Koka upp under omrörning och koka såsen 3-5 minuter. Blanda äggulan med grädden och häll den i såsen under vispning. Den får sedan inte koka. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
Lägg skalade räkor eller musslor och klippt dill ovanpå fisken. Häl över såsen. Hit kan rätten förberedas. Strö över osten. Om rätten är nylagad och varm, värm ugnen till 250 grader. Gratinera i övre delen av ugnen tills rätten fått vacker färg, 10-15 minuter.
Om rätten är förberedd och kall, värm ugnen till 225 grader. Värm och gratinera i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Servera med kokt potatis, gärna pressad, eller ris och en blandad sallad.
Smaklig måltid!
Fiskgratäng med skaldjur
4 potioner. Tillagningstid ca 45 minuter. Ugn 225- 250 grader.
4 potioner. Tillagningstid ca 45 minuter. Ugn 225- 250 grader.
(Kokning i ugn 200 grader)
500-600 g färsk eller fryst fiskfilé t.ex. torsk,
kolja, kummel, knot, gös, lax, rödspätta
1 tsk salt
gratängsås:
2 msk smö eller margarin
3 msk vetemjöl
4 dl vätska (fiskspad + musselspad
eller vatten + buljungtärning)
1 äggula
1 dl grädde
salt, vitpeppar
1 msk pressad citron
1/2 - 1 dl klippt dill
1 burk (ca 250 g musslor)
eller ca 300 g räkor med skal
eller ca 100 g rensade
gratinering
1 - 1 1/2 riven ost
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj av de färska fiskfiléerna elelr tina de frysta. Lägg dem på ett ungssäkert fat och strö över saltet. Täck fatet med aluminiumfolie. Sätt in det i mitten av ugnen och koka 15-20 minuter. Häll av fiskspadet och använd det till såsen.
Gratängsåsen: Smält fettet, rör ner mjölet oh späd med vätskan. Koka upp under omrörning och koka såsen 3-5 minuter. Blanda äggulan med grädden och häll den i såsen under vispning. Den får sedan inte koka. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
Lägg skalade räkor eller musslor och klippt dill ovanpå fisken. Häl över såsen. Hit kan rätten förberedas. Strö över osten. Om rätten är nylagad och varm, värm ugnen till 250 grader. Gratinera i övre delen av ugnen tills rätten fått vacker färg, 10-15 minuter.
Om rätten är förberedd och kall, värm ugnen till 225 grader. Värm och gratinera i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Servera med kokt potatis, gärna pressad, eller ris och en blandad sallad.
Smaklig måltid!